17-10-05

ATBS - JOKI 9-12

Opluchting was waarschijnlijk het overheersende gevoel na deze wedstrijd, want er werd vooraf niet teveel aandacht aan geschonken, maar eigenlijk moest deze wedstrijd gewonnen worden, wilden we niet op de vijfde, en degradatieplaats, terechtkomen. En reden om in paniek te raken was er wel degelijk. We kwamen immers al vrij snel 4-1 achter. Al kwam dat voornamelijk door onszelf. Er waren al een vijftigtal doelpogingen voorbij vooraleer er eentje inviel. Qua afwerkingspercentage is dat "gene vette". Maar de gedrevenheid en concentratie die de vorige wedstrijden een beetje ontbraken, waren er nu wel. Gevolg: de bordjes gelijk met de rust en een mentaal voordeel voor ons. Na de pauze kwamen we al snel een doelpuntje voor, maar het tweede wilde niet vallen. Natuurlijk valt dat dan wel aan de andere zijde: terug gelijk! Maar we toonden ons op die moment op zowat alle vlakken net iets beter dan ATBS, we konden de voorsprong terug uitbouwen en gaven hem niet meer uit handen. Een verdiende overwinning!En ook al blijft de promotiepoule het belangrijkste doel, toch wil ik er nog even de aandacht op vestigen dat de leider slechts 2 punten voorsprong heeft. Er blijven voor gaan dus!!

10:34 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-10-05

joki-anderlecht 9-13

Voorlopig nog geen beterschap in zicht.Dat is wat we voorlopig kunnen besluiten na de wedstrijd van gisteren.Wat is er gebeurd met het scorend vermogen van enkele wedstrijden geleden? We weten dat we het kunnen, het komt er alleen niet uit. Maar misschien ligt het probleem wel ergens anders. Immers we hebben altijd gezegd dat we voldoende kansen creëren. Maar wat is een schot vanop een meter of 8 waard, als we ze er toch nooit ingooien. Aan creativiteit is er eigenlijk geen gebrek, maar wel aan efficiëntie. Het gebeurt te vaak dat de bal verloren raakt door een goedbedoelde, maar niet goed uitgevoerde actie. Resultaat: weg kans en geen enkele doelpoging in het aanvalsvak. Tel daarbij nog de laksheid, of is het gebrek aan conditie, in het verdedigen/uitverdedigen en de optelsom is snel gemaakt.kort samengevat wat er nodig is voor een overwinning: meer inzet, elkaars sterke en zwakke punten beter leren kennen. je eigen zwakke punten leren kennen en er aan werken.

14:12 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-10-05

JOKI krijgt klop van Geelse

Inderdaad, de titel is weinig verhullend, maar het is dan ook de waarheid. Hoe kan je een 16-7 nederlaag anders noemen. We hadden nochtans hoopvol uitgekeken naar deze wedstrijd, die ook op den bond opgemerkt was als een topper ( een scheidsrechter uit de hogere reeksen werd naar een uithoek van de provincie gestuurd!). Beide ploegen stonden bovenaan met een mooie 6 op 8, en de winnaar van deze wedstrijd zet een hele grote stap naar de promotiepoule.Tot en met de rust kon je nog enigszins spreken van een topper. Niet zozeer omwille van het spelpeil, dan wel omwille van de spankracht. Immers Joki stond met de pauze slechts 3 punten in het krijt, een minieme kloof in korfbal. Tijd dus om na de rust deze kloof te dichten, was de gedachte. Dat hier echter niet veel van in huis kwam, had je al wel kunnen raden aan de einduitslag. Het was Geelse dat zowel op gebied van fysiek als van koelbloedigheid de meerdere was van Joki, dat er niets meer van bakte. Conclusie: Geelse de verdiende winnaar en bij Joki nog werk aan de winkel. Al mogen we er mss wel bijzeggen dat met een 6 op 10 de verwachtingen tot nu toe wel zijn ingelost. Als we dit de volgende 5 wedstrijden nog eens kunnen herhalen, staan we zeker in de promotiepoule en is het doel bereikt.Volgende wedstrijd: zo 9 oktober: JOKI - Anderlecht

09:19 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |