28-02-05

zondag 27 februari

Ons clubke heeft nog eens een zeer productieve dag gehad gisteren. Terwijl de meerderheid van onze leden en sympathisanten druk in de weer waren om de eters op onze dag zonder afwas te bedienen, moest den één tussendoor efkens de finale van de zaalcompetitie spelen. Vooraf zaten er toch wel een paar met zenuwen. Iedereen in de parochiezaal verwachtte immers dat we met de overwinning terugkwamen, wat niet zo vanzelfsprekend was. Want Loenhout, onze tegenstander, had het tot nu toe net zo goed gedaan als ons. De tegenstand zou dus zowiezo groter zijn dan de vorige wedstrijden. Konden we wel met de druk omgaan? Wat gebeurt er als we achterkomen (nog niet vaak gebeurd dit seizoen)? Of wat als we geen kloof kunnen maken? Deze vrees bleek echter ongegrond. We kwamen inderdaad achter. Maar we bleven rustig. Loenhout was duidelijk een vitesse te hoog gestart en trapte op z'n adem. Wij bleven het tempo aanhouden en scoorden met regelmaat terwijl de aanval van Loenhout aan banden werd gelegd. Resultaat daarvan was een vierpuntenkloof met de rust. En het klinkt mss wat dikkenekkerig, maar de zege kon ons toen al niet meer ontglippen. Zeker toen we er vlak na rust nog 2 bijdeden. Dit verschil bleef behouden en we konden de wedstrijd rustig uitspelen. Een collectief sterke prestatie, maar het is nog de vraag of dit wel een waardemeter is voor de komende wedstrijden. Toch mogen we best fier zijn, want het gebeurt immers niet zo vaak dat een ploeg van Joki een zaalfinale speelt, en nog wint ook. En waarom zouden we dit volgend jaar in 4de klasse niet overdoen? Met de beker op zak trokken we dus terug richting Itegem. Samen met onze achterban konden we daar gaan vieren. En om nog een andere reden ook: 100 eters meer dan vorig jaar op onze dag zonder afwas, zodat de kaap van de 500 eters ruim overschreden werd.(verbeter me als ik hier aan het liegen ben) Met de winst gaan we eindelijk de hoognodige herstellingen aan de kantine uitvoeren. Bedankt dus aan alle helpers: het eetcomité, de keuken olv chef-kok Davy, iedereen voor en achter den toog, de briefkesronddragers, de klaarzetters, ... en de eters natuurlijk! Tot volgend jaar allemaal!

15:57 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-05

oefenmatch Junioren-Scholieren

Uitslag: 9-5, voordeel junioren. Idd een logische uitslag. Hoe zal ik het zeggen, het geeft de waardeverhoudingen perfect weer. Dwz de junioren zijn sterker door fysiek en ervaring, maar onze scholieren zijn goed bezig. Proficiat dus aan de junioren. Ge zijt toch ni zo slecht als jullie zelf wel dachten. Proficiat ook aan de scholieren. Slechts met 4 goals verschil verliezen tegen een juniorenploeg is echt wel een goed resultaat. Het zit er zeker in om zondag te winnen tegen AKC. Enkele tips: dezelfde aggressiviteit als in de eerste helft (tweede helft was wa slappekes=laten aftroeven door de junioren) en een betere afwerking en het komt in orde!!

08:12 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-02-05

Joki stijgt terug naar vierde

Jawel, wat al enkele weken te verwachten viel, is nu officieel: Joki stijgt terug naar vierde klasse. De eerste plaats kon ons eigenlijk niet meer ontglippen gisteren tegen ASOC. Zij bleken immers het zwakke broertje in de reeks te zijn. Logisch, want het is een pas opgerichte ploeg. We wensen hen nog veel korfbalmoed, het zal nodig zijn. Terug naar de match van gisteren. Onverwacht kende deze nog een spannend verloop. Niet door de tegenstand, het werd immers 7-23, maar door een weddenschap die de spelers onderling hadden afgesproken, nml diegene die de 200ste goal in de zaalcompetitie maakt moest trakteren voor de rest van de ploeg. Dit zou in de wedstrijd van gisteren de 24ste goal geweest zijn. Inderdaad, u heeft het al opgemerkt, ze is niet gevallen. Dit betekent dat de weddenschap opschuift naar volgende week. Wie dus in Wiekevorst tegen Zele de eerste goal maakt, is de pineut. Het gaat dus extra plezant worden volgende zondag, niet te missen!!! Trouwens ook de scholieren kunnen nog kampioen worden in de zaal als ze tegen AKC winnen. Deze match begint al om 12.50u. als ik mij niet vergis. Tot slot nog iets over gisteren: bedankt junioren en proficiat voor de wedstrijd van gisteren. Voor wie het niet weet, zij hebben de wedstrijd van de reserven gespeeld en moesten om halfacht reeds vertrekken!!! Kom ook donderdag eens kijken: de scholieren spelen tegen de junioren een oefenmatch om halfacht in de sporthal van Wiekevorst.

12:21 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |