25-10-04

wedstrijden van vorig weekend

We zullen eens beginnen met een woordje over onze junioren. Ik heb het echter maar van horen zeggen, want ik kon er zelf niet bij zijn. 
Niet iedereen keek met volle goesting uit naar deze wedstrijd (Putse-Joki),immers de heenwedstrijd was op 3-19 geëindigd en niemand was uit op een nieuwe afstraffing. Dat deze angst onterecht was blijkt uit de eindstand: 10-9, waarbij nog moet vermeld worden dat ons een punt bestolen is door de scheids, die de 10-10 onterecht afkeurde. De junioren hebben dus na een moeilijk seizoensbegin al een hele vooruitgang geboekt. Het doet dan ook deugd bij ons, trainers, dat die uren trainingen niet voor niets zijn, en ik ben er van overtuigd dat we dit seizoen nog een heel aantal wedstrijden zullen winnen. Verder heb ik nog vernomen dat Hanne van plan is om te stoppen. Ik weet de reden niet, maar ik hoop dat het niet waar is, het begon juist goed te gaan dit seizoen.
 
Andere wedstrijden:
KCOV res - JOKI res: 10-9
Zonde dat we deze wedstrijd niet konden winnen. Ik vermoed dat het vooral aan het gebrek aan afwerking lag, bij sommigen dan toch. En mss hier en daar een beetje gebrek aan concentratie? In ieder geval KCOV heeft deze wedstrijd verdiend gewonnen door hun volledige inzet de hele wedstrijd lang.
 
KCOV - JOKI: 8-10
Deze wedstrijd was voor Vorselaar veel belangrijker dan voor ons, immers zij strijden nog steeds tegen de degradatie en dan zijn alle punten welkom.
Zoals de meeste wedstrijden dit jaar scoorden wij de eerste goal en proberen dan stapje voor stapje deze voorsprong uit te bouwen. Doordat de kloof nooit groot is (ruststand: 3-4), behoudt de tegenstander natuurlijk het vertrouwen en wanneer zij daarbij nog geholpen worden door de scheids, blijft het natuurlijk spannend tot op het einde van de wedstrijd. Je kan het op deze site lezen, ik geef niet vaak commentaar op de arbiter, maar ditmaal zag hij echt de fouten maar langs één kant.
Het moet dus duidelijk zijn dat wij echt wel beter waren dan KCOV. Vooral het vak Sofie-Miete-Koen-Vincent produceerde enkele mooie aanvallen. Zo herinner ik mij een aanval van wel twee minuten zonder balverlies die prachtig werd afgerond door een doorloper van Miete. Ook de verdediging stak goed in elkaar, het moet gezegd, mede door de tactische aanwijzingen van de Kurt voor de match.
Hopelijk zijn we terug begonnen aan een winning streak die nog lang moge duren.
 
Volgende week zijn er geen wedstrijden en dus een weekje rust voor iedereen. Een aantal kernleden profiteert hiervan om een weekendje naar Holland te trekken. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Wie zin heeft om mee te gaan, contacteert best Kim ( kim_hoes@hotmail.com )

PS: de foto's zijn dus van de wedstrijden van gisteren

12:29 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-10-04

wedstrijdverslag

Wedstrijd van dit weekend: Joki - Geelse
 
Geelse speelt traditioneel zonder reservenploeg, dus onze reserven hadden een dagje rust. Dit had wel als gevolg dat iedereen wa later en redelijk "voeës" op de korfbal toekwam. Gelukkig hielp het weer een handje en werden we door de gietende regen uit onze slaap gehaald. Inderdaad, de eerste helft van de wedstrijd is er zo'n 50 liter/m² uitgevallen. Mooi korfbal kon er natuurlijk niet gespeeld worden, maar in knokkerskorfbal (neje ni op mekaar kloppen, da bedoel ik ni) zijn we één van de betere. De verdediging was weeral uitstekend en de aanval was, gezien de omstandigheden, ook behoorlijk. Met als gevolg dat we de rust ingingen met een 5-1 voorsprong.
Na de rust volgde het traditionele dipje, al noem ik het liever een heropleving langs Geelse kant: 6-4 werd het. Al moet ik hierbij nuanceren dat vooral naast de lijn de zenuwachtigheid toesloeg. Op het veld behield iedereen z'n kalmte, we waren dan ook bewust van ons eigen kunnen. We hebben onze voorsprong altijd behouden en in de loop van de tweede helft nog wat uitgebouwd. Eindstand: 13-9.
Na deze winst zijn we zo goed als zeker van een plaats in de play-offs. Mathematisch nog niet, maar er moet al veel mislopen. Meer nog, we kunnen nog volop voor de eerste plaats meestrijden, want door het verlies van Aalst tegen Hove zijn we mede-koploper. Go for it, zou'k zo zeggen.
 

10:16 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-10-04

update

Zaterdag: Zwemmen in de Hengelhoef.
Bangelijk goe! Kei Show! Marginale onderwaterlampen! Belachelijk weinig volk (behalve die van de korfbal dan). 100 keer wildwaterbaan (50 keer blindenslinger).500 toerekes in de draaikolk. 30 keer geel buis. 30 keer glijbaan. Golven. Saunake. Brubbelbad. 5 uur int water = helemaal versemmeld. schoenen kwijt. ingewikkeld kaskessysteem en hangbrug. Da wast. Iedereen content da we na jarenlange omzwervingen langs vreemde wateren eindelijk terug naar de roots konden!!!
 
Zondag: wedstrijd Aalst - Joki.
De reserven hun wedstrijd gewonnen,moeizaam echter, alhoewel ze al snel in de meerderheid kwamen (7 tegen 8). Da wilt echter ni zeggen da het spel er dan gemakkelijker op wordt. Allez gewonnen dus.
1ste ploeg: wedstrijd is juist bezig: kwetsuur Roel aan de knie (hoe erg? we weten het nog ni), wordt vervangen door Erwin. Eigelijk heel de wedstrijd gelijkaardig verloop. Sterke verdediging Joki, maar Aalst werkt de zeldzame kansen af. Joki krijgt meer kansen, maar blijft missen. Ook iets te veel balverlies. Aalst bouwt zo geleidelijk aan een mooie voorsprong op. Conclusie: aanval Joki: werk aan de winkel. Verdediging Joki: op een paar schoonheidsfoutjes na, zeer sterk. eindstand: 12-5 of zoiets.

14:40 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |