20-09-04

Joki koploper!

Joki - KCOV: 13-12
Bizarre match gisteren! De eerste helft was wat we verwacht en gehoopt hadden: 2 ploegen die wel aan elkaar gewaagd waren, maar waarbij Joki toch stilaan de bovenhand haalde. Zo konden we stapje voor stapje een kloof van 4 goals uitbouwen, die echter vlak voor rust nog door KCOV kon gemilderd worden tot 7-4. Als we zo verderspeelden in de tweede helft was er niets aan de hand en hadden we waarschijnlijk gemakkelijk kunnen winnen.
Maar zoals je al wel had kunnen raden, verliep het wel even anders. We kwamen vlak na de pauze in een onwaarschijnlijk groot dipje terecht. De stand veranderde van 7-4 in 8-10 ?! Ja, dan moet er gewisseld worden he. Weeral een tactische meesterzet van oppercoach K.D. Vermeulen K. (bekend voor zijn grote regelmaat en zijn kapsel) en Van Loo V. (bekend voor zijn controversiële en uitdagende houding, maar wel niet zo bedoeld volgens hemzelf) werden in de ploeg gebracht. Dit zorgde voor de verhoopte ommekeer, al dan niet geholpen door de scheids. De man kreeg het inderdaad zwaar te verduren gedurende de ganse wedstrijd, maar werkte het wel zelf in de hand door een aantal zeer dubieuze beslissingen. We wonnen dus de wedstrijd door in het laatste kwartier 5 doelpunten te scoren en maar 1 tegendoelpunt toe te laten.
De talrijk opgekomen supporters konden toch nog juichen. Al moet ik wel zeggen dat de ploeg niet veel krediet krijgt van onze supporters en (niet dat iemand dat hier leest) ik hoop dat zij de volgende wedstrijd niet elke 5 minuten draaien met de wind mee, zoals het spreekwoord het zo mooi zegt.
Tot slot nog een vraagje aan de lezers: Joki 6 op 6 en ongeslagen aan de leiding. Onverwacht of niet?

14:23 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

07-09-04

voilà

foto's 30 jaar korfbal online, moest ge het nog niet gezien hebben

21:23 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-09-04

eerste competitiewedstrijd voor de kern

Gisteren gestart met de competitie 2004-2005.
De eerste tegenstander was Ago Aalst. Dit was meteen een moeilijke tegenstander, immers zij waren gezakt uit tweede klasse, en het seizoen daarvoor hebben we er nog tegen gespeeld, en dat waren serieus lastige matchen. Maar wij waren natuurlijk al een beetje in de winning mood na onze bekerwinst tegen Floriant. Iedereen zat dus ook vol vertrouwen.
Het exacte scoreverloop kan ik jullie niet meedelen (het wordt tijd dat we nog eens een verslaggever in dienst nemen), maar de Kurt had voor de match gezegd dat het een gelijkaardige wedstrijd als die van woensdag ging worden en hij had wééral gelijk, zeker wat het scoreverloop betreft. Nooit meer dan 2 doelpunten verschil in de eerste helft en een 5-5 ruststand.
Iedereen was al diep in het rood geweest met dit warme weer en dat bleek ook in de tweede helft. Het tempo stokte wat. Maar Joki bleef wel scoren, iets wat Aalst vergat (o.a. 3 penalty's gemist) en zo konden we een 4-puntenkloof opbouwen. Met nog een kwartier te spelen mochten we dit niet meer uit handen geven, en dat deden we dan ook niet. Eindstand: 12-9.
Laat de volgende wedstrijd maar komen.
 
Over de reserven nog: Zij faalden vooral in de afwerking. Wanneer dit onderdeel verbetert, zullen ook zij nog wel een aantal wedstrijden winnen. Eindstand: 4-10

20:17 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-09-04

Beker van België

We blijven verbazen deze week. Na het extra-sportieve succes van afgelopen weekend is er nu het sportieve succes in de bekercompetitie.
Dit hadden we vooraf nooit kunnen denken. Onze tegenstander, Floriant, was immers een ploeg met naam. Zij hebben nog in ere-klasse gespeeld! Voor ons kwam het er dus op aan om de schade te beperken. Dat bleek heel goed te lukken. Het was een erg gelijkopgaande wedstrijd. Het verschil was nooit groter dan 2 doelpunten. In het begin van de tweede helft waren wij het zelfs die een hele tijd 2 doelpunten voorstonden. Let op, hier was onze bonus van 2 doelpunten niet bijgerekend. Floriant kon geen afstand nemen van ons, dankzij onze niet aflatende inzet. Blijkbaar staan we conditioneel toch beter dan verwacht. En zo wonnen wij dus de wedstrijd met het kleinste verschil. Een puike prestatie.
Volgende week mogen we aantreden in de 16-de finales tegen Neerlandia.
Voor de overige uitslagen kan je terecht op:
http://www.korfbal.be/kbkbeker.asp

10:37 Gepost door joki | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |